Kezdőlap Hírek Kultúra Sztárok a Baltazár Színházért

Sztárok a Baltazár Színházért

Fotók: Baltazár Színház -
475
0

2022. február 12-én 19 órakor a Budapest Music Centerben kerül megrendezésre az a jótékonysági koncert, mellyel a legkülönbözőbb műfajok legnevesebb előadói lépnek fel, ezzel támogatva a Baltazár Színház munkáját.

A fellépők: Baranyay Piroska, Dés László, Fábri Flóra, Földes Gábor, Herczku Ágnes, Herédi Zsombor, Jammal, Kalló Zsolt, Károlyi Katalin, Keönch László, Kováts Kriszta, Lukács Miklós, Müller Péter Sziámi, Nikola Parov, Radnóti Róza, Ránki Fülöp, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus és a Baltazár színészei, műsorvezető: Krizsó Szilvia.

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az egyetlen olyan színtársulat hazánkban, melynek tagjai értelmi sérült színészek. A Baltazár egyszerre lát el művészi és társadalmi feladatot, hiszen lehetőséget teremt sérült emberek számára, hogy tehetségüket megmutassák, a nézők számára pedig, hogy szembesüljenek e tehetséggel. A színház legfontosabb célkitűzése, hogy magas színvonalon hozzon létre előadásokat és ezáltal bebizonyítsa, hogy a sérült emberekkel kapcsolatos előítéletek átírhatók: e társadalmi csoport erejét mutatja meg és azt, hogyan lesz általuk színesebb és gazdagabb a világ. A társulat működésével olyan kultúrát kíván megteremteni Magyarországon, amely a társadalmi integráció lehetőségét nyújtja a sérült emberek számára.

A Színház anyagi lehetőségei az utóbbi időben beszűkültek. Ezért hirdették meg ezt a jótékonysági koncertet, ahol minden művész ingyen lép fel és a BMC is támogatja az eseményt. A nézők a teljes bevétellel a Baltazár Színházat segítik.