Kezdőlap Hírek Szürreális japán kert

Szürreális japán kert

708
0
Japánkert

A Six n Five stúdió olyan építészeti jelentek gyűjteményét hívta életre amelyek tükrözik japán kertek minimalista, visszafogott szépségét.

JapánkertAmíg Japánban a kertészkedés egyfajta meditációként szolgál, addig a művészeti igazgatók, Ezequiel Pini, Joan Garcia Pons Simon Kaempferrel karöltve a CGI-t használják, hogy megfontolt részletességgel létrehozzák ezen koncepciók sorozatát, amellyel a nézőt belső szemlélődésre, önvizsgálatra sarkallják.

JapánkertA csapat a tervezési folyamatot kapcsán megjegyezte: „a japán kertek és építészetük ihletett meg minket, hiszen lenyűgözött a tisztaságuk és szépségük, ezért összegyűjtöttük a velük kapcsolatos információkat, benyomásokat, érzéseket, és megpróbáltuk ezeket saját egyedi megközelítésünkben értelmezni.”
JapánkertA japán kertek létrehozásának folyamata közben a csapat ötvözi a japán építészet klasszikus elemeit a stilizált növényvilággal. Ez a gondosan megteremtett egyensúly tökéletesen megragadja az egyszerűség iránti vágy lényegét, amely a kertek megálmodásának egyik vezérelve. Mindez pedig megidézi Japán minimális, helyenként kissé szürreális és végtelenül nyugodt légkörét.

JapánkertA tervezők ugyanakkor igyekeznek fenntartani a kifejezésimódjuk következetességét az egyes képeken olyan elemek felhasználásával, mint például az aprólékosan megformázott fák, lombkorona ékezetek és felhőbe burkolózó hegycsúcsok. Az így megszülető képek pedig szürreális és kellemes kompozíciók, amelyeket a természet üde zöldje ölel körül.