Kezdőlap Hírek Kultúra TEÁTRUM-INN – a Magyar Teátrumi Társaság előadás-sorozata

TEÁTRUM-INN – a Magyar Teátrumi Társaság előadás-sorozata

88
0

Két hete indult útjára a Magyar Teátrumi Társaság ingyenes, online előadássorozata: a TEÁTRUM-INN. Az előadás-sorozat célja a hazai előadóművészetben már megvalósult, innovációs projektek bemutatása, amelyek megismerése jó például szolgálhat minden színházi, zenei, tánc- és cirkuszművészeti intézménynek működése megújításában, megújulásában.

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) szeretné megismertetni, közzétenni azokat a programokat, ötleteket, működő rendszereket, melyek segítségével az előadóművészet területén újítani, frissíteni lehet az intézmények működését.
Az MTT online innovációs előadás-sorozatban, a TEÁTRUM-INN-ben elsőként Kosztolánczy Gábor, a Müpa vezérigazgató-helyettese prezentált február 23-án. Előadásának témája a dinamikus jegyárazás volt, amely a megszokott, hagyományos elvek alapján zajló jegyár-képzés alternatíváját kínálja. A dinamikus jegyárazás a keresleti alapon működő árképzésre ad lehetőséget a színházak számára, ez a fajta értékesítés a hazai kulturális piacon egyelőre még gyerekcipőben jár. A dinamikus jegyértékesítő rendszer működése leegyszerűsítve: ha „mennek a jegyek”, emeli a jegyárakat, ha „leáll az értékesítés”, akkor csökkenti a jegyárakat. A mesterséges intelligenciát a működése során használó dinamikus jegyértékesítési rendszerrel – a Müpa tapasztalatai szerint – kétszámjegyű százalékkal is meg lehet növelni egy-egy előadás jegybevételét.
A TEÁTRUM-INN előadás-sorozatot kéthetente, csütörtökönként fogja tartani a Magyar Teátrumi Társaság, a következő előadók között a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Veszprémi Petőfi Színház és a Százhalombattai Barátság Kulturális Központ munkatársai szerepelnek, az MTT várja azokat az előadásra jelentkezőket, akik örömmel osztják meg innovatív programjaik tapasztalatait a hazai előadóművészeti szakma képviselőivel, intézményeivel.
Az előadásokon a részvétel ingyenes, és előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők az info@magyarteatrumitarsasag e-mail címen kérhetnek belépési kódot a szervezőktől.