Kezdőlap Hírek Kultúra Tiétek a színpad – a középdöntő eredményei

Tiétek a színpad – a középdöntő eredményei

Fotók: Tót Rózsa -
135
0

Véget ért a Budapesti Operettszínház vetélkedőjének középdöntője. Jöhet a döntő december 11-én! A zsűri – Szilágyi Enikő, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt – értékelése szerint az alábbi csapatok jutottak tovább:

a Gádor Általános Iskola – Gádor Színjátszó csapata,
a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola – Szín-Kör-Játék csapatának diákjai,
az Őrségi Kistérségi Alapfokú Művészeti Iskola – Szavak nélkül versenyzői,
a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Felsős Irodalmi Színpada, valamint
a Váci Piarista Gimnázium – Piar Színpadának diákjai.
A közönség továbbjuttatta:
a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola – Inkvizítorok csapatát.

A La Mancha lovagja című musical máig ható üzenetéből kiindulva a Budapesti Operettszínház pályázatot hirdetett az általános és középiskolai csoportok, drámatagozatok, valamint szakkörök részére Tiétek a színpad címmel. A színházi vetélkedő jelentkezési határideje október 29. volt. A Budapesti Operettszínház missziója, hogy a La Mancha lovagja című előadással is felemelje a lelket a lenyűgöző színészi alakításokkal és az izgalmas látványvilággal, hiszen: “a lélek, csak az segít tovább”! A teátrum 2020. óta hatalmas sikerrel játssza újra az előadást Vincze Balázs rendezésében, Homonnay Zsolttal és Nagy Lóránttal a címszerepben. A La Mancha lovagja című musical 2023. áprilisától újra látható az Operettszínházban.

A Tietek a színpad címmel meghirdetett pályázatra számos fővárosi és vidéki iskolából jelentkeztek kreatív videókkal, amelyekben a La Mancha lovagjának történetét dolgozták fel. A beküldött videók anyagából a fiatalok mentorokkal, a Budapesti Operettszínház neves művészeivel – Füredi Nikolett, Nádasi Veronika, Szendy Szilvi, Nagy Lóránt, Kalocsai Zsuzsa, Czikora István László – dolgoztak a teátrumban november 2-5. között, majd a mentorokkal közösen készültek az középdöntőre, ahol 12 csapat mérte össze a tudását a zsűritagok előtt november 14. és 17. között.

A döntőre december 11-én kerül sor a Kálmán Imre Teátrum színpadán, ahol a csapatok értékes díjakért versenyezhetnek. A versenyzők teljesítményéről a színház zsűrije fog dönteni, amelynek tagjai: Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Polyák Lilla színművész, Szilágyi Enikő színművész, Homonnay Zsolt színművész-rendező, valamint Szabó Roland a Fővárosi Állat-és Növénykert operatív igazgatója. A fődíj, ahogyan az cím is jelzi: a SZÍNPAD, vagyis egy lehetőség 2023. tavaszán arra, hogy a nyertes csapat bemutassa előadását a Kálmán Imre Teátrum színpadán, ezen kívül pedig jegyeket is kapnak a Budapesti Operettszínház egyik előadására, illetve meghívást egy az előadás előtti kulisszajárásra.