Kezdőlap Hírek Kultúra Turnén a Babaszínház

Turnén a Babaszínház

Fotók: Pesti Magyar Színház -
71
0

2023. novemberében 4 nap alatt 6 szlovákiai helyszínre látogat el a Magyar Színház babaszínházi formátuma. A Leporelló sorozat két produkciója, a Hangora és a Herfli a határon túl is nagy népszerűségnek örvend!

A Hevesi Sándor téri teátrum babaszínház, más néven csecsemőszínház vagy aprók színháza keretein belül olyan 0-4 éves korosztálynak szóló színházi előadásokat kínál, amelyek teljes időtartama 45 perc. Ez 20-25 perc előadásra és 20 perc közös játékra oszlik. Az előadások a kisgyermekek már megszerzett tapasztalataival és képességeikkel operálnak, hétköznapi szituációk játékos megjelenítésével, bábos formák, vizuális és zenei elemek, mondókák, gyermekdalok vagy éppen klasszikus zeneművek használatával.

„Cseperedj a Magyar Színházzal!” jeligével indította útjára a teátrum 2023. áprilisában a babaszínházi sorozatát, melynek azonnal sikeres fogadtatása volt! 2023. november 20 – 21. között a Hangora című produkció négy előadással örvendeztette meg Farnad, Léva, Rozsnó és Fülek legfiatalabb közönségét. A turné első részében Varga Fekete Kinga és Oláh Dóra előadásában mutatta be a Magyar Színház a hat hónapos kortól ajánlott színdarabot.

A turné második felében további négy helyszínre látogat el a csapat, azonban a „következő körben” a Herfli című előadás indul boldog utazásra Kusnyér Anna és Keresztény Tamás előadásában.