Kezdőlap Hírek Kultúra Új Dumas az Operettszínházban

Új Dumas az Operettszínházban

Fotók: Budapesti Operettszínház -
67
0

Különleges estének ígérkezik a Budapesti Operettszínház szeptember 21-i, 19 órakor kezdődő előadása: Alexandre Dumas – Szomor György – Pozsgai Zsolt Monte Cristo grófja című nagyszabású musicaljében a zenés színházat szerető nézők egyik kedvence, Serbán Attila lép színpadra Dumas szerepében. Az évek óta sokak által várt találkozás a művész és a színház törzsközönsége között minden bizonnyal felejthetetlen élményt nyújt a nagyérdeműnek.

Serbán Attila az Ungvári Művészeti Főiskolán szerzett táncpedagógusi és koreográfusi végzettséget. Színházi pályafutása is táncosként indult, de énekhangjára szinte rögtön felfigyeltek. Eljátszotta Angel szerepét a Rent című musicalben, majd Chino volt a West Side Story-ban, Padre a La Mancha lovagjában, és Néró a Sztárcsinálókban. Pályáján fordulópontot jelentett, amikor a Theater an der Wien-ben megkapta Rudolf trónörökös szerepét az Elisabeth című előadásban. Fellépett mások mellett a Bergeni Nyári Fesztiválon, mint Frederick a Sakk című musicalben és Norvégiában is megcsodálhatta hangját a közönség. Az elmúlt években játszott a Macskákban, a Producerekben, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban, a Spamalotban és a Jézus Krisztus Szupersztárban, miközben vendégszereplést vállalt a Pinceszínház Isadora című produkciójában és a Centrál Színház Avenue Q című előadásában is. A Budapesti Operettszínházban jelenleg a La Mancha lovagjában Sancho szerepében, A Szépség és a Szörnyetegben Lefou-ként, illetve az István, a királyban Laborcként látható.
A Queen együttes Who wants to live forever című dalával 2010-ben megnyerte a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált című vetélkedőjét. Számos zenei album közreműködője, 2011-ben megjelent szólólemezének címe: Ha egyedül állsz.

A Monte Cristo grófja musicalben ezekben az időpontokban látható:
szeptember 21. – 19:00
szeptember 24. – 19:00