Kezdőlap Hírek Kultúra Új taggal bővült a József Attila Színház társulata

Új taggal bővült a József Attila Színház társulata

Fotók: Kállai-Tóth Anett -
37
0

A József Attila Színház társulata egy évre örökbe fogadta Árvácskát. Nem véletlenül esett a választás őrá, ugyanis a hamarosan bemutatásra kerülő darab, Peter Shaffer Equus-ának központi figurája egy ló.

Természetesen a kis hucul nem mehetett a színházba, de a darab főszereplői nevelőszülei lettek a Fővárosi Állat és Növénykertben. Fehér Anna, Fekete Gábor, Fila Balázs, Hargitai Iván, Szabó Emília és Zöld Csaba a próba után ismerkedtek meg Árvácskával. A társulat oklevelet is kapott a ló örökbefogadásáról, valamint életrajzot a kis kedvencről.

“Csodás dolog bármilyen formában a lovakhoz kötődni, mert szépek, erősek, nemesek. Nem véletlen a többezer éves, mély viszony velük. Mi sokat változtunk a történelem során, az ő jellemük azonban töretlenül ugyanaz. Emlékeztetnek néhai, természetközeli, emberibb mivoltunkra” – mondta Hargitai Iván a darab rendezője és a József Attila Színház művészeti vezetője.

Az Equus című darab egy pszichiáter és egy, a világot megérteni akaró kamasz csodálatos története: a pszichiáter az objektív tapasztalatban, a fiú a lovak animális, zsigeri érzéseiben akarja látni a jövőt. A különleges történethez párosuló izgalmas színpadi vízió a színház fennállásának történetében is meghatározó előadást ígér.

A bemutató október 6-án lesz a József Attila Színházban.