Kezdőlap Hírek Kultúra Vendégünk volt a Nemes Nagy Ágnes Gimnázium

Vendégünk volt a Nemes Nagy Ágnes Gimnázium

Fotók: Eőri-Szabó Zsolt -
270
0

„November 23-án pályaorientációs napot tartottunk a színházunkban, ahol a drámatagozatos diákok széles palettán kaptak betekintést a Nemzeti múltjába, jelenébe és tervezett jövőjébe, amelynek talán közülük többen is aktív részesei lesznek. Addig persze hosszú út vár még rájuk, amely során a következő fontos állomás számukra a felsőfokú színházi tanulmányok elsajátítása lesz.

Épp ezért Rátóti Zoltán stratégiai igazgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemről is tartott nekik rövid tájékoztatót, különös tekintettel a most végzős gimnazistákra. Hogy mégse csak információkat kapjanak, hanem a színház lényegéből, a játékból is felcsillanjon valami a nap során, az épületbejárást színésztréningek szakították meg, amit Rácz József és Szabó Sebestyén László színművészek vezettek az SZFE elsőéves színészhallgatói közreműködésével.

Kulcsár Edit, a MITEM főszervezője a nemzetközi nyitottság, a világszínházzal folytatott párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet rövid vetítéssel egybekötött előadásában.
Berettyán Nándor a Karinthy Színház új perspektíváiról beszélt, lévén, hogy a Gimnázium és az általa vezetett teátrum egymás tőszomszédságában működnek.

A programot – amelynek gördülékeny lebonyolítása Kovács Karolina, színházunk munkatársának érdeme –a gimnázium vezetői kezdeményezték. Látva, hogy a diákok milyen rugalmasan, érdeklődve vettek részt benne, úgy érezzük, érdemes hagyományt teremtenünk ezekből az őszi találkozókból.”