Kezdőlap Hírek Kultúra VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Fotók: archív -
177
0

Négy napon keresztül négy színpadon, több mint 50 zenei programmal várja a fesztiválozókat június 23. és 26. között a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Nagymaroson a Duna-parton az eddig bejelentett fellépők mellett többek között a Tankcsapda, a Road, a Russkaja, a Vad Fruttik, az Elefánt, az Irie Maffia és Saya Noé is színpadra lép, míg a VéNégy Parton DJ-k és akusztikus produkciók váltják egymást.
Önfeledt 4 nap a mesés Dunakanyarban. Ezt ígéri az idei VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, ahol a három jól bevált zenei helyszín mellett új színpaddal és minden eddiginél erősebb zenei felhozatallal várják a közönséget. A rocktól, a popon át, az elektronikus produkciókon keresztül a népzenéig, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb zenei élményt és helyszínt a Duna-parton bulizva.
A fesztivál nyitónapján színpadra lépnek: Hiperkarma, Ohnody, Mörk, Beton Hofi és Bonilevine. Pénteken a rocké és népiesebb dallamoké lesz a főszerep: érkezik Nagymarosra hazánk legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda, ugyancsak zúzós bulit ígér a Road, de táncra perdít Ferenczi György és a Rackajam és a Bohemian Betyars koncertje is, míg a levezető ütemeteket Spigiboy szolgáltatja.
Szombaton a fesztivál sztárfellépője, a Morcheeba előtt a Carson Coma, Saya Noé, Dánielfy Gergő és az utazók koncertjeire bulizhatunk, míg a zárónapon a Vad Fruttik, a Russkaja, az Irie Maffia, a Platon Karataev, a Konyha és az Elefánt játszik.
A szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák, Lengyelországot a Cheap Tobacco fogja képviselni. A magyar Hangfoglaló Program támogatott együttesei közül többek között fellép a Luca, a Csajod, a Hocus Pony, a Hűvös és a Zaekar. Az élő koncertek mellett az elektronikus zene is helyet kap a fesztiválon a VéNégy parton.
A VéNégy programjában természetesen a zenén túl a színház és a közösségépítés is kiemelt szerepet kap. Látványos utcaszínházi előadások és szabadtéri performanszok mellett a hatalmas színházi sátorban a visegrádi négyek országaiból érkező társulatok bemutatói tekinthetők meg. A Dunakanyar legnagyobb fesztiválja az elmúlt években a V4 országok egyik legrangosabb közös kulturális eseményévé nőtte ki magát.
További információ a Fesztivál honlapján található.