Kezdőlap Hírek Kutyatálak Rolls Royce-a

Kutyatálak Rolls Royce-a

472
0
Hermés

A Hermès egy olyan kutyatálat dobott piacra, amelyet egyszerre ihletett szárazföld és tenger. A kifinomult kutyatálat tölgyfából, hordókészítéskor alkalmazott technikával készítették.

Két belső, rozsdamentes acél tálkája szétválasztható, hiszen csak mágnes tartja őket össze, sőt a fa alapról is levehető. A kutyatál körülbelül 27 cm hosszú, 18 cm széles és 8 cm magas, így sok víz és eledel elfér benne. Ahogyan a legtöbb Hermès termék, a tál is Franciaországban készül, és azon kevés árucikk egyike, amely direkt módon utal a divatház Chaîne d’Ancre motívumára.

Hermés
A francia márka szerint a Chaîne d’Ancre a tengerrel és lovaglással kapcsolatos inspirációk kombinációjával a Hermès szellemiségét testesíti meg. A hosszúkás nyolcashoz hasonlító motívumra először Robert Duman, Emilie Hermès veje figyelt fel, mikor a tengerparton nyaralt. A kutyatál formája erre a jellegzetes szimbólumra emlékeztet – ahogy például a Hermès egyik műalkotásnak beillő karkötője is.
Ennél is érdekesebb az eljárás, ahogyan a tál készül. A különböző hordókat általában kádár készíti, méghozzá a tárolni kívánt szeszesital típusa alapján kiválasztott fából. A dongák kiválogatása után az elrendezett fát nyílt tűzön melegítik, amely akár 149 ºC-ot is elérhet, majd hordóformára hajlítják. Az újonnan megformázott hordókat visszateszik a tűzbe, hogy megpirítsák. Végül, használatba vétel előtt általában kétszer átcsiszolják őket.

Hermés
A tálhoz a Hermès a boroshordók jellemző alapanyagát választotta – a falapokat minimum 90 éves tölgyfákból válogatták. Kétség sem fér hozzá, hogy a Hermès-kutyatál kivételes gonddal készül és hosszas munka eredménye. A francia divatház számos kisállat felszerelést árul a nyakörvektől kezdve a pórázokon át a hordtáskákig, de az új kutyatál egy igazán különleges termék.
A gazdik és az ajándékozni vágyók a hermès.com oldalon, 1125 dolláros áron vásárolhatják meg a különleges kutyatálat.