Kezdőlap Hírek Nagyvilág COSO – az ultrahangos férfi fogamzásgátló

COSO – az ultrahangos férfi fogamzásgátló

499
0
Coso

A Rebecca Weiss tervező által kifejlesztett COSO egy otthoni ultrahangos és hormonmentes férfi fogamzásgátló eszköz átmenetileg semlegesíti a spermiumokat.

A rákot megelőző méhnyakrákkal kapcsolatos tapasztalatai után Rebecca és párja alternatív megelőzési módszert kerestek, mivel a hormonális fogamzásgátlás már nem volt opció.

CosoMegmaradt egy olyan probléma, amely sok nőt, és általában párokat érint világszerte, és úgy döntött, hogy a férfi fogamzásgátló módszerek hiányával foglalkozik.
A COSO működése igazán egyszerű. A tálszerű készüléket úgy kell használni, hogy a jelzett vonalig feltöltik vízzel, és felmelegítik a kívánt hőmérsékletre. Ezután a felhasználó belehelyezi a heréit, és néhány percig ultrahangos fürdőben vesz részt, amitől átmenetileg terméketlen lesz. A várakozási idő a kísérő alkalmazáson keresztül valós időben szabályozható, a megfelelő idő elteltével pedig a készülék automatikusan kikapcsol.
CosoA férfi fogamzásgátlás számos sikertelen megközelítése után – mint például a mellékhatásokat okozó férfi fogamzásgátló tabletta – mindössze két bevált módszer létezik; az óvszer és a végleges vazektómia. A tervező szerint ezek az elképzelések a felhasználóbarát jelleg hiánya miatt buktak meg. Ehhez képest a COSO eszköz egy könnyen használható, mindenféle fizikai beavatkozástól, fájdalomtól és mellékhatástól mentes fogamzásgátló megközelítést javasol.