Kezdőlap A magazin Gyűjtést szervez a Margitszigeti Színház Tóth Nikolett táncművész részére

Gyűjtést szervez a Margitszigeti Színház Tóth Nikolett táncművész részére

45
0

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be az ExperiDance Fergeteges című előadását. A lenyűgöző produkcióban – balesete előtt – Tóth Nikolett táncművész táncolta Sissi szerepét. Nikolett még 2022. június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcán keresztül a munkahelyére tartott és ráomlott egy lakóház épületrésze.

A produkció ismert plakátján egy csodálatosan szép táncosnő, Tóth Nikolett arca látható. A Margitszigeti Színház vezetője, Bán Teodóra a Sissi produkció kampányának indítása előtt felkereste a balerinát, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné az eredeti kreatívval, a táncművésznő arcával elindítani a kommunikációt. Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így tehát beleegyezésével, hamarosan láthatják a táncművész plakátjait Budapest utcáin.
A művésznő jelezte a beszélgetés során, hogy örömmel megtekintené a felújított és ismét színre kerülő Fergeteges című – Sissi életét feldolgozó – táncelőadást. A Margitszigeti Színház akadálymentesített, így a jelenleg kerekesszékben érkező, a baleset előtt a címszerepet alakító táncművésznőt örömmel tudja fogadni a színház.

Jótékonysági gyűjtés
A beszélgetés során kiderült, hogy a közeljövőben Tóth Nikolett előtt lehetőség nyílik új és korszerű, valószínűleg hosszan elhúzódó rehabilitációs kezelés indítására, melynek jelentős költségeire a művésznő és családja szívesen fogadja a kezdeményezett gyűjtési támogatást.
A Margitszigeti Színház a Fergeteges című táncelőadásához kötődően jótékonysági gyűjtést szervez, a mielőbbi gyógyulás érdekében. A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál.” – mondta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház ügyvezetője, aki – mint az Operaház volt balerinája – a legnagyobb szertetettel és nyitottsággal kér mindenkit, hogy a támogassa és segítse a gyógyulást, mely minden bizonnyal sikeres lesz.
Kedves Teodóra!
Ezalatt a borzasztóan nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad és mélyen meghat, hogy nemcsak a nagyszerű barátaim, hanem milyen sok hihetetlenül nagylelkű és szerető ember próbál nekem segíteni, támogatni, ki ahogy tud, a felépülésem során. Mindez pedig még több erőt ad a gyógyulásomba vetett hitemhez. Tóth Nikolett

Az augusztus 4-én bemutatandó előadásra jegyet váltók minden jegyből 1.500,- Forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt.
Emellett a színház felkínálja a lehetőségét a közvetlenül adakozni kívánóknak. Mindazok, akik a gyógyulást segítő kezelésekhez, a költséges eszközök beszerzéséhez segítséget kívánnak nyújtani, közvetlenül megtehetik a Tóth Nikolett Alapítvány részére, illetve az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is.
Tóth Nikolett Alapítvány:
OTP bank: 11714051-21460409
Adószám: 19358796-1-42
IBAN: HU69117140512146040900000000

Jegyek a Margitszigeti Színház honlapján vásárolhatók.