Kezdőlap Hírek Kultúra A tíz legjobban várt film

A tíz legjobban várt film

26
0

A magyar nézők 2024-ben a Dűne: a Második részt várják a legjobban a mozikban. A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozott adatai alapján Az összes TOP10 film franchise vagy folytatás, közülük három is képregény adaptáció – Deadpool, Joker és Venom – és két olyan kultfilm – Beetlejuice és Gladiátor – is szerepel a listán, melyek több évtized után kapnak most folytatást.

A sorrendet a mafab.hu állította össze, az alapján, hogy közel százezer adatlapmegnyitás során a hazai nézők mely címekre kerestek rá a legtöbben. A tíz legnépszerűbb film adja ki a száz százalékot. Ennek tükrében a február 29-én debütáló Dűne: Második részt várják a legtöbben. Második helyen a Deadpool 3. áll. Dobogós a Sega videójátéka alapján készült Sonic a sündisznó 3, melynek bemutatóját december 26-ra ígérik.

Októberre várható a negyedik helyen végzett Joker 2. Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből. A TOP lista hatodik helyén a Gladiátor 2 áll. A hetedik a november 8-án a mozikba kerülő Venom 3. A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horror vígjátékának folytatása, a Beetlejuice 2 végzett. Kilencedik lett a júniusra ígért Bad Boys 4, melyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. Végül bekerült még a TOP 10-be az áprilisban a mozikba kerülő Godzilla x Kong: Az Új Birodalom.