Kezdőlap Hírek Kultúra A kakukk fészke

A kakukk fészke

Fotók: Farkas Krisztina -
593
0

Az idei évadot megelőzően elég régen nem jártam a József Attila Színházban, ezért nagyon kellemesen meglepett, mikor egy klasszikus vígjátékot megnézve ráébredtem: ez a társulat remek. Ezt követően ez még három négy vígjátékban újra és újra bebizonyosodott, így elkönyveltem magamban, hogy a Színházban igazi jó kis vígjátékok mennek, érdemes ide eljönni, ha egy jót akar szórakozni az ember.

Komoly várakozással indultam el a „Száll a kakukk fészkére” című előadásra, egyértelmű volt, hogy itt most nem a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep. Kicsit tartottam attól, hogy az én agyamban zseniális komikusokként számon tartott színészek vajon hogyan viszik át azt a nagyon magas lécet, amit ennek a rettentő komoly és mély történetnek a hiteles játéka jelent. Újabb kellemes meglepetés ért: tökéletesen. Nem vagyok kritikus, egyszerű nézőként nyilván mást látok, mint aki szigorúan szakmai szemmel nézi, és lehetséges, hogy az is mást gondol, aki több változatban látta már a darabot – bevallom, én először találkoztam vele és végtelenül lenyűgözött. Voltak pillanatok, amikor könnyekig meghatódtam, sokszor azt is elfelejtettem, hogy fényképezőgép van a kezemben és használni kéne. Nem is szeretném ezt hosszasan ragozni, mert csak azt tudnám újra és újra leírni, hogy döbbenetesen jó előadás és nézze meg mindenki, akinek lehetősége van rá.

Dale Wasserman műve Zöldi Gergely fordításában és Funtek Frigyes rendezésében látható 2021. november 27-től. A részletes szereposztás és a jegyvásárlási lehetőség megtalálható a József Attila Színház honlapján.

x