Kezdőlap Hírek Gasztro Meleg ebéd bármikor

Meleg ebéd bármikor

396
0
Heatbox

Bár a meleg ebéd természetesen kellemes, ez nem mindig lehetséges, ha nincs hozzáférése mikrohullámú sütőhöz. Ilyenkor jön képbe a holland gyártmányú Heatbox, amely integrált akkumulátort használ az étel felmelegítéséhez.

A felhasználók először 20 ml (0.7 oz) vizet öntenek a Heatboxba, aztán beleteszik a rozsdamentes acél dobozt, amiben az étel van. Ezután az egyik fedelet a belső tartályra helyezik – lezárva ezzel az ételt -, és egy másik (bambuszból készült) fedelet helyeznek a Heatbox külsejére, ezzel megtartva a benne lévő vizet. Ezután az egészet vihetjük magunkkal anélkül, hogy bármi kifolyna belőle.

HeatboxHa ideje enni, a külső fedelet levesszük, a belső fedelet eltávolítjuk, a külső fedelet visszahelyezzük, és egy gombot megnyomunk az integrált fűtőelem aktiválásához. Ennek hatására a víz felforralódik, gőzzé válik, amely felmelegíti az ételt annak kiszárítása nélkül. Két kioldó szelep lehetővé teszi a felesleges gőz kiengedését, így a belső nyomás nem lesz túl magas.

HeatboxAz iOS / Android alkalmazás használatával a felhasználók választhatnak az alacsony, közepes és magas hőmérsékletű programok között, annak alapján, hogy mennyi és milyen ételt melegítenek. Általánosságban elmondható, hogy a melegítési idő nyolc és 12 perc között mozog. Az akkumulátor egyszeri 90 perces töltésének elégnek kell lennie három alacsony melegítésre. És bár léteznek más ételmelegítő dobozok, ezeket általában egy konnektorhoz kell csatlakoztatni, korlátozva a szabadban való használatukat.

 A Heatbox egy sikeres Indiegogo kampány terméke, és most előrendelhető, 149 USD áron – a szállításnak ez év közepén kell kezdődnie.