Kezdőlap Hírek Kultúra Szerelem a koronavírus idején

Szerelem a koronavírus idején

Fotók: Farkas Krisztina -
288
0
Szerelem a koronavírus idején

2021. június 11-én este mutatja be a Nemzeti Színház Shakespeare Rómeó és Júliáját, azt az előadást, amelynek december óta ez a negyedik bejelentett időpontja, s ezúttal végre nincs ok a halasztásra, meglesz a bemutató.

Szerelem a koronavírus idején „Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket.

Szerelem a koronavírus idején Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről, mint legcsodálatosabb ajándékról, és annak elpusztíthatatlanságról.” – foglalja össze a lényeget Vidnyánszky Attila.

Szerelem a koronavírus idején Az április közepén elkezdett próbák alatt Bánfalvi Laura, a színház kommunikációs vezetője megörökítette ezt a különleges folyamatot egy dokumentumfilmen.

Szerelem a koronavírus idején Ez lett a „Szerelem a koronavírus idején – így készült a Rómeó és Júlia a Nemzeti Színházban” című film, melyet a televíziónézők már láthattak is.

Szerelem a koronavírus idején A filmben elhangzik egy mondat, mely mindenki számára megszívlelendő, aki egy ilyen klasszikus, mindenki által ismert darabban a színpadra lép: „Nem a mese a lényeg, tulajdonképpen.

Szerelem a koronavírus idején Mindenki ismeri a történetet, a hogyan, hogy hogyan szólal meg az a szöveg, hogyan szólal meg az ima, hogyan szólal meg a szerelmi vallomás, az lesz remélhetőleg a csodálatos és mindenképpen az elsőrendű.” (Vidnyánszky Attila)
„Az a szöveg” Mészöly Dezső klasszikus fordításában hangzik fel.

Szerelem a koronavírus idején A főszerepekben Szász Júliát és Herczeg Pétert láthatjuk, a részletes szereposztás megtalálható a Nemzeti Színház honlapján.

Szerelem a koronavírus idején