Kezdőlap Hírek Kultúra Találkozás Barisnyikovval

Találkozás Barisnyikovval

Fotók: Szkárossy Zsuzsa -
514
0

Különleges előadás bemutatására készül a 6SZÍN: Csákányi Eszter szereplésével mutatják be az Amikor találkoztam Barisnyikovval című monodrámát. A produkciót nem a teátrum Jókai utcai épületében, hanem egy táncstúdióban tekinthetik meg a nézők márciustól.

Csákányi Eszterben a pandémia alatt fogalmazódott egy új önálló est gondolata. Alkotótársaival közösen, Bodor Johanna Nem baj, majd megértem című önéletrajzi regényéből kiindulva, attól elrugaszkodva és saját élményeiből is merítve olyan vizekre evezett, ahol korábban még nem táncolt.

A monodrámát, melyben Csákányi Eszter Marosán Henriett koreográfus, balettmester fiktív figuráját kelti életre, 2022. március 11-én a Hölgyválasz Táncstúdióban (1061 Budapest, Paulay Ede utca 41.) mutatják be. A művésznő alkotótársai Bíró Bence, Bodor Johanna, Kálmán Eszter és Rozs Tamás. Rozs Tamás, a Szélkiáltó együttes csellósa nem csak alkotótársként, hanem zeneszerzőként is részt vesz a produkcióban, valamint hangszerével közreműködik is az előadásban.