Kezdőlap Hírek Tollpapír portrék

Tollpapír portrék

710
0
Yulia Brodskava

Yulia Brodskava évek óta a könnyű hátterekhez vonzódott sűrűn foltozott papírportréin. „Szinte korábban még csak fel sem merült bennem annak a lehetősége, hogy a fehéren kívül bármilyen más színt is kellene használnom. A fehér ugyanis csodálatos színvisszaverődéseket tesz lehetővé, valamint a papír sávok vegyes színvisszaverődéseit is a lehető legteljesebben megjeleníti és kihangsúlyozza.-nyilatkozta.


Yulia Brodskava Az elmúlt hónapokban azonban az Egyesült Királyságban élő művész elkezdett sötét vásznakat használni, amelyek természetesen új kihívások elé állították néhány korábban alkalmazott, bevett alkotási módszerét.

Yulia Brodskava Ilyen például a vékony szalagokkal készített portrék esete, amely nem egykönnyen ültethető át az új környezetbe. „ A fekete szín sűrű, domináns, elnyel minden visszaverődést és a legtöbb árnyékot is; csak a papírcsíkok felső szélei maradnak láthatóak”-mondta a művész.
Yulia Brodskava Így a korábban bevett megközelítés helyeztt Brodskaya nagyobb tekercsekre és hajlításokra összpontosított, hogy elérje a szükséges kontrasztot.

Yulia Brodskava Számtalan élettel telített, vibráló portréja tartalmaz nagyobb háromdimenziós sávokat, amelyek ecsetvonásokhoz hasonlítanak, ez pedig egy egyértelmű főhajtás a művész úgynevezett „papírral festés” módszere előtt, amely segít kiemelni a kompozíció egymástól elkülönülő jellemvonásait.

Yulia Brodskava „Rengeteg üres, sötét helyet hagyok és beolvasztok színes részeket, hogy fokozatosan áthelyezzem őket a fekete semmibe, így a háttér kiemelt szerepet játszik ezekben az új munkáimban.