Kezdőlap Hírek Buborékpalota

Buborékpalota

347
0
Buborékpalota

A magyar tervező, Antti Lovag által a ’70-es években tervezett ‘Palais Bulles’ (Buborékpalota) egy 1200 négyzetméteres ház Franciaország déli részén, amely egybefonódó buborékszerű terekből áll.

BuborékpalotaAz ikonikus lakást 1979 és 1984 között építették Pierre Bernard francia iparos számára, és 1992-ben a néhai Pierre Cardin divattervező vette meg. A théoule-ur-mer-i villa jelenleg eladó, mind a tíz neves kortárs művészek munkáival dekorált lakosztályaival, kertjeivel, tavaival, úszómedencéjével és 500 férőhelyes szabadtéri nézőterével együtt, ami a tengerre néz, a lélekzetelállítő cannes- öböl felé fordulva.

BuborékpalotaA Christie’s nemzetközi ingatlanjainak listáján szereplő ‘Le Palais Bulles’ a Théoule-Sur-Mer magaslatán helyezkedik el, a délfrancia cannes-öböl felé nézve.

BuborékpalotaAz Antti Lovag által tervezett ingatlan buborék modulok összességéből áll teraszokkal és medencékkel tarkítva. Minden modul nagy, lekerekített nyílásokkal rendelkezik, amelyek napfényben fürdik a belső teret, miközben tükrözik a tengert és a vitorlásokat.

BuborékpalotaAz eredetileg Pierre Bernard számára tervezett „buborékpalotát” Pierre Cardin divattervező 1992-ben vásárolta meg. Az 1200 négyzetméteres ingatlan panorámás társalgót, fogadótermet és tíz kortárs művészek által díszített lakosztályt kínál.

BuborékpalotaKülsejének ikonikus ívei beépülnek az otthon belsejébe, dekorációjába és egyedi bútoraiba is.

BuborékpalotaKívül az 500 férőhelyes szabadtéri nézőtér a Földközi-tengerre néz, míg a kertek, a vízi tavak és az uszoda több mint 8500 négyzetméteres területet foglal el.