Kezdőlap Hírek Porceláncipő

Porceláncipő

1003
0
Adidas

Az Adidas A-ZX sorozatot a német sportruházat-óriás számára alkották meg, amely lehetőséget nyújtott a világ minden tájáról érkező kreatív partnerei számára, hogy a ZX8000 futócipő sziluettjét váratlan megközelítések és megoldások segítségével értelmezzék. Amíg a művészekkel, tervezőkkel és a technikai megoldások szakértőivel létrehozott együttműködés egyértelmű, addig igencsak nagy meglepetésként érte a közvéleményt az a bejelentés, hogy Európa legrégebbi porcelángyártója is része lesz az alkotási folyamatnak és egy kényesen igényes részletgazdag stílus hozzáadásával indítja el a projektet 2021 felé vezető úton!

AdidasA MEISSEN, amely egy neves német porcelántervező cég, feladata az volt, hogy megalkosson egy a kézzel festett bőr és a porcelán együttműködése által létrejövő egyedi terméket -amelyet a márka ikonikus, díszes sziluettje is inspirált.

AdidasA ZX8000 porcelán arabeszk virágmotívumainak színes vonalvezetését közvetlenül a gazdag és nagyszerű Meissen Krater Vase ihlette, egy történelmi kerámiadarab, amelyet 1856-ban Ernst August Leuteritz tervezett.

AdidasEzek egyedi porcelándíszítésekben jelennek meg, amelyek a cipő nyelvére és sarokpultjára varrva lettek a kompozíció részei.

AdidasA cipők példányai most a váza 130 különböző mintájából 15-öt tartalmaznak, mindegyik díszítőmotívum a négy meisseni festő mestermunkáit dicséri. A gyártási folyamat igencsak összetett volt és több mint egy évig tartott a termék elkészítése. A csapat megszállottja volt a tökéletes darab megalkotásának. Ha belegondolok a projektbe, valójában ez tetszett a legjobban: a szeretet, a szenvedély és az odaadás, voltak azok a tényezők, amelyek az elsöprően sikeres végeredményhez vezettek.

AdidasDr. Tillmann Blaschke, a Meissen vezérigazgatója így nyilatkozott: Kezdettől fogva arra törekedtünk, hogy a cipő olyan művészeti alkotás legyen, amely semelyik eddig elkészült darabhoz nem fogható.

AdidasA bőrcipőt MEISSEN eredeti festményeivel díszítik. Ezen túlmenően a cipő abszolút fénypontjai a kézzel festett porcelán részek, amelyek csodálatos szimbiózist hoznak létre az Adidas és a MEISSEN között.

A ZX8000 Porcelánt december 7-től 16-ig kerül árverésre méghozzá a Sotheby’s-en keresztül, 1 /283 Ft./ és 1 000 000 dollár /283 millió Ft./ közötti kikiáltási árral. Ebből fakadóan könnyen megeshet, hogy ez lesz a valaha piacra került egyik legdrágább cipő. Az összeget a Brooklyn Múzeumnak ajánlják fel, hogy támogassák a művészeti oktatáshoz való hozzáférést a hátrányos helyzetű fiatalok számára New Yorkban.
A „porcelán sziluettel megálmodott ZX8000 cipőt, amelyet közvetlenül az egyedi Meissen-dizájnnal díszített nemes műalkotás ihletett, december 11-én lehet megvásárolni.