Kezdőlap Hírek Kultúra Álmomban megcsaltál – Thália Színház

Álmomban megcsaltál – Thália Színház

Fotók: Bodnár Zsófia, Puskel Zsolt -
825
0
Thália

Az utolsó premier, amire a tavaly október végén a zárás előtt eljutottunk, a Thália Színház Illatszertár című előadása volt. Idén a nyitás utáni első bemutató szintén a Thália Színházba visz minket: május 15-én itt kerül színre Kelemen József rendezésében az új Feydeau-Hennequin darab, az Álmomban megcsaltál, szereplői: Csőre Gábor, Gubás Gabi, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Tóth Eszter, Nagy Viktor és Tamási Zoltán.


TháliaA történet napjainkban játszódik a Francia Riviérán, ahol egy gondtalan boldogságban élő házaspár életébe csöppenünk bele. Angéle, az első férje után milliomossá vált, rendkívül vonzó nő és Marc, a magabiztos tévéshow-sztár élete egészen álomszerű. Épp tengeri panorámás luxusvillájuk okosotthonná alakításának utolsó simításainál tartanak, hogy életük még tökéletesebbé válhasson, amikor Angéle azt álmodja, hogy férje megcsalja…

Thália„A darabban én játszom Angéle-t, nagyon szeretem, közel áll hozzám. Okos, érzékeny, tisztességes, van tartása és helyén van a szíve – nagyon jó kis karakter, sok színt tudok megmutatni benne. Angéle szerelmes a férjébe, gyermeket szeretne, hogy családjuk így legyen teljes, és nagyon készül az estére, amikor minden adott ahhoz, hogy a fogantatás megtörténhessen – meséli Gubás Gabi az előadás női főszereplője.

Azonban egy furcsa álom miatt a nő fejébe fészkeli magát egy gondolat: álmai férfija talán mégsem annyira hűséges hozzá. Nem rest és úgy dönt, utánanéz kicsit Marcnak, követi pár napig, még a stúdióba, a show felvételére is. Innen kapcsolódik be a sztoriba a néző.

TháliaA férjet alakító Csőre Gábor most dolgozik először színpadon Gubás Gabival. „Marc, akit én játszom, egy kedves, rendes ember, nagyon szereti a feleségét. Nem sikerült neki a színészi pálya – ami kiderül –, viszont nagyon jó műsorvezető lett belőle. A saját törvényei szerint él. Hitvallása: nem fogok csak azért igazat mondani, hogy mindenkinek szar legyen” – meséli.

TháliaA bonyodalmakat tetézik Bonneau, a ravasz építési vállalkozó és Moraru, a román vendégmunkás-villanyszerelő, akik épp a telefonról irányítható otthonban „működés közben” felmerülő problémákat próbálják orvosolni. Továbbá feltűnik Simon is – Angéle első férjének barátja –, aki most érkezik haza Kínából, és aki reménytelenül szerelmes az asszonyba.

TháliaHasznál a kapcsolatnak a féltékenység? Árt a kapcsolatnak a megcsalás? El lehet menni a „nagy Ő” mellett? Kétszer is?
Ha férfi és nő értik egymást, abból csodálatos angol tragédiák születnek. Ha nem értik egymást, a legjobb francia vígjátékok.

TháliaA bemutatóra 2021. május 15-én kerül sor, a részvétel azonban komoly biztonsági szabályokhoz kötött, ezek megtalálhatóak a színház honlapján. Érdemes utánaolvasni, felmentés ugyanis nem adható egyik szabály alól sem.

Forrás: Thália színház