Kezdőlap Hírek Kultúra Bagossy Brothers Company: Álljunk össze

Bagossy Brothers Company: Álljunk össze

Fotók: Bagossy Brothers Company -
287
0

A csíkszeredai Gyermekek Háza énekes szólistáival készített új dalt a Bagossy Brothers Company. Az Álljunk össze a lehetőségekről szól és arról, hogy napról-napra igent kell mondanunk a boldogságra. A zenekar már készül a 10 éves születésnapjára, amit 2023. március 11-én nagyszabású koncerttel ünnepelnek az MVM Dome első magyar fellépőjeként.

„Most álljunk össze/Míg el nem tűnik/Aki épp itt van/És nem remeg” – ezekkel a sorokkal kezdődik a 2013. májusában alakult és máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar, a Bagossy Brothers Company új dala. A csapat energikus, közönségcentrikus koncertjeivel rövid idő alatt előbb az erdélyi, majd az egész kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb zenekarává vált. Az Álljunk össze című dalukban a csíkszeredai Gyermekek Háza énekes szólistái énekelnek, Ádám Rebeka vezetésével.

“Számomra ez a dal leginkább a lehetőségekről szól. Igent mondani a boldogságra, aztán megtartani, mielőtt el nem illan a szemünk elől. Izgalmas játszma ez, amit minden nap újra és újra kell játszani. Meglátni azt, hogy mi a fontos és meghallani azt, amire a szívünk vágyik” – meséli Bagossy Norbi.

A klipet a zenekar régi barátai, a What’s in the Box Productions készítette. A történetben a gyerekek egy zsákot találnak egy barlangban. Ennek a hírét körbeadják társaiknak és közösen kimennek egy hegyoldalba, hogy megcsodálják, mi rejlik benne. Mi rejlik a szívükben. „Általában szeretünk egy kis teret adni a gondolkodásra a nézőknek, hogy ők is tudják a saját lelkiviláguk szerint tovább írni a történetet. Ez most sem történt másként” – teszi hozzá Norbi. A videoklipben javarészt a gyergyószentmiklósi Step Dance Sportklub táncosai szerepelnek.

A Bagossy Brothers Company jelenleg 2023. elején megjelenő ötödik lemezén dolgozik. Az új dalokat a közönség 2023. március 11-én élőben is hallhatja majd az MVM Dome-ban. Jegyek a jegy.hu oldalán vásárolhatók.