Kezdőlap Hírek Kultúra Kiskorona7 – április

Kiskorona7 – április

395
0

Klasszikus kamarazenei formációk, szólóestek és koncertek várják áprilisban a Kiskorona7 közönségét az állandó sorozatokon kívül.

A hónap klasszikus zenei ajánlatai között „A legvidámabb barokk”-ként is ismert, Németh Zsombor által alapított Simplicissimus Kamaraegyüttes 6-án koncertezik a Társaskörben.
Április 8-án lép színpadra Jávori Ferenc Fegya zenekara, a Budapest Klezmer Band. Klezmer varázs című összeállításuk színes válogatást vonultat fel a tradicionális zsidó zenei feldolgozásokból.
10-én az Óbudai Kamarazenekar virágvasárnapi hangversenyét Gazda Péter vezényli, az együttes több mint tíz év után most játszik először együtt a Budapesti Vándor Kórussal.
A szerelem, a férfi és nő kapcsolata a témája Papp János színművész estjének, melyben Karinthy Frigyes prózáiból, József Attila verseiből és Shakespeare szonettjeiből válogat. Az esten Gerendás Péter muzsikál, saját dalaival teszi teljessé az előadást. A program időpontja: április 11.

„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti az élményt” – nyilatkozta Dés László az Össz-hangban Esterházyval című estről, melyen Parti Nagy Lajos és Závada Pál társaságában emlékeznek az íróra április 14-én.
Rafał Aleksander Łuszczewski lengyel művész 16 évesen a Tokiói Szimfonikus Zenekarral debütált Japánban, ezután szinte minden kontinensen és szinte az összes európai zenei színpadon fellépett. Április 22-én pedig az Óbudai Társaskörben ad hangversenyt.
Április 23-án az Eastwing Group – Kéri Gábor (gitár), Frankie Látó (hegedű), Megyaszay István (basszusgitár), Mogyoró Kornél (ütőhangszerek) – várja a közönséget magyar gyökerű világzenei és jazz produkciójával.

Liliom kuplé – 27-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének harmadéves hallgatói érkeznek vizsgaelőadásukkal: Molnár Ferenc csirkefogójának életéről és haláláról szól az estjük, kuplékkal, verssel és nosztalgikus hangulatú kísérő muzsikával fűszerezve. Rendező: Varga Bence.
Váradi Gyula, a Virtuózok 2016-os győztese mesterével, ifj. Lakatos Györggyel lép színpadra Forsz című koncertjükkel a Kiskorona7-ben április 29-én.
A Dalok a kispipából című Seress Rezső-est Fesztbaum Béla szerkesztésében és előadásában a Berki Sándor vezette Kék Duna Koncert-Szalonzenekar kíséretével április 30-án lesz látható.

A Társaskör 1995 óta ad helyszínt a Házikoncertek Kósa György műveiből című hangversenynek – 24-én a Lélektől lélekig című lemezbemutató koncertre kerül sor a 125 éve született szerző emlékére. Közreműködik Korondi Anna (ének), Line Ildikó (hegedű), Bányai Miklós (brácsa), Kiss-Domonkos Judit (gordonka), Szalai András (cimbalom), Kósa Gábor (zongora), és Korhecz Imola előadóművész.
Az állandó sorozatok közül 24-én tartják a Játékos muzsika 7×10 percben című műsorfolyam következő részét Czigány Györggyel, a Nagy zenészek, nagy szerelmek következő részében pedig Rachmanyinov lesz a főszereplő Bősze Ádám informatív, humorral fűszerezett előadásában április 28-án.