Kezdőlap Hírek Kultúra Olimpiai bajnok az Operettszínház színpadán

Olimpiai bajnok az Operettszínház színpadán

Fotók: Gordon Eszter, Somfai Lídia, Molnár Mátyás -
386
0

A Budapesti Operettszínház közönsége előtt sok éve ismerősen cseng Gömöri András Máté neve, aki a televíziós sorozatoknak köszönhetően szélesebb körben is egyre ismertebb. 2012-ben, mikor az Elisabeth című ikonikus musicalben egy kisfiús, gyengécske fiatalembert alakított, Rudolf főherceget, még senki nem gondolta, hogy az elkövetkező tíz évben olyan darabok jelentős, vagy akár főszerepeiben fogjuk látni, mint a Rómeó és Júlia és a Notre-Dame-i toronyőr, az Ének az esőben és a La Mancha lovagja, vagy éppen a Menyasszonytánc és az István, a király.

A rengeteg és egymástól jócskán különböző szerep ellenére Gömöri András Máté egyszer csak úgy érezte: szüksége van valami más kihívásra, ezért gondolt egy merészet és csatlakozott a testépítők nem egyszerű, rendkívül kötött és szinte emberfeletti kitartást igénylő életéhez.

2021. november 12-én Las Vegasban került megrendezésre a Naturál Testépítő Olimpia, melyen a magyar színész–testépítő hatalmas sikert aratott és a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Máté a Naturál Olimpiáról abszolút bajnokként térhetett haza, és immár a profi kártyát is magáénak tudhatja. Maga a Naturál Olimpia a naturál testépítés legrangosabb versenye, a sport és a fizikum ünnepe.
Gömöri András Máté számára igazán mozgalmasan telt az elmúlt pár nap. Erről ő így mesélt.
„Már maga a kijutás is izgalmas volt, a landolás pillanatáig nem is hittem el, hogy sikerül kijutnunk. Nagyon sok ellenőrzés és rengeteg papírmunka előzte meg a Las Vegas-i megérkezést.
Összesen 28 órát utaztunk. Ez magával vonzotta az étkezés megoldásának kérdését, hiszen megadott időben, előre megszabott és kimért ételeket kellett ennem.
A következő nehezítő körülmény a jetlag volt, ami mind a mai napig kínoz, sőt ehhez még hozzájött az adrenalin, a versenydrukk és a „szénhidráthintáztatás”. Számítottam arra, hogy az időeltolódás okozni fog némi kellemetlenséget, éppen ezért jöttünk ki hamarabb, hogy akklimatizálódni tudjak, ez azonban csak részben sikerült.
A verseny annak a hotelnak a báltermében volt megtartva, ahol a szállásunk volt. Akkor éreztem először, hogy milyen nagy is valójában ez a rendezvény, amikor a regisztrációra lementünk és beálltam a sorba, körülöttem rengeteg nemzet profi és amatőr képviselőjével. A keleti blokkból én voltam az egyetlen versenyző. Vicces volt, amikor országok szerint voltak fotózások és az USA képviseletében majd 200-an álltak a színpadon, őket követve Magyarország színeiben pedig ott álltam egyedül a zászlóval a hátamon. Végül Lillával fotózkodtunk le, hiszen Ő volt a „backstage emberem”.

A versenyre való felkészülésem alapjaiban ugyanaz volt, mint az előzőeknél, de itt tudtam, mindent beleadhatok, mert ez már a vége. Itt kellett mindent megmutatnom. Ez pedig sikerült is. Délelőtt Open kategóriában ezüstérmet szereztem, délután pedig megtörtént az, amiért egy és fél éve küzdöttünk: az én nevemet mondták utoljára a Classic Physique-ben. Ezt követően mondhatni revansot vettem a délelőtti ezüstérmemért, hiszen az Abszolút bajnoki címet az elől az amerikai versenytársam elől vittem el, aki délelőtt a Bodybuilding Open kategória Abszolút bajnoka lett.

Zárásként pedig annyit tennék még hozzá, hogy amikor Las Vegasban a dobogó legfelső fokán álltam a magyar zászlóval a hátamon és nekem szólt a magyar Himnusz és lenézve megláttam a feleségemet… na az a pillanat egy életre belém vésődött!”

Az életre szóló élményt és a sok éves munka gyümölcseként érkezett sportsikert követően Máté ismét visszatér „színész énjéhez” és az elkövetkezőkben újra a Budapesti Operettszínház színpadán láthatjuk – immár olimpiai bajnokként – legközelebb a Virágot Algernonnak című előadásban.