Kezdőlap Hírek Kultúra Oliver! a Pesti Magyar Színházban

Oliver! a Pesti Magyar Színházban

Fotók: Pesti Magyar Színház -
740
0

A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel nyitja a 2022-es évet, a Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új előadásával január 28-tól a Pesti Magyar Színház.

Charles Dickens regénye, a Twist Oliver több művészt is megihletett már az idők során. Számos festmény és film alapjául szolgált az ikonikus alkotás. A brit Lionel Bart 1960-ban nem akármilyen munkára vállalkozott: egymaga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését. Andrew Lloyd Webber egyenesen a „modern brit musical atyjának” nevezte Bartot.

Az előadást Magyarországon hosszú szünet után először a Pesti Magyar Színház mutatja be Szente Vajk rendezésében. Az előkészületek már javában zajlanak. Bravúros szereposztás várható, a címszerepben pedig két fiatal tehetséggel, Farkas Olivérrel és Holló-Zsadányi Normannal ismerkedhetünk meg. A darab fordítója: Hamvai Kornél, a dalszövegeket Tompa Péter jegyzi. A monumentális díszletet Rákay Tamás álmodta meg, a jelmezek Kovács Yvette Alida nagyszerű munkájának eredményei. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője pedig Drucker Péter lesz.

A január 28-i bemutató nem mindennapi színházi élménynek ígérkezik. Tökéletes választás családok és a színház szerelmesei számára. Jegyvásárlás és további információ a Pesti Magyar Színház honlapján található. Az Oliver! című musical 12 éves kortól ajánlott.