Kezdőlap Hírek A fényűző gomb

A fényűző gomb

541
0
Mademoiselle Privé Bouton

2020-ban a Chanel Watchmaking Creation Studio bemutatta a Mademoiselle Privé Bouton kollekcióját, amely tisztelettel adózik Gabrielle Chanel stílusvilágának és ezen sajátos világ egyik elengedhetetlen alkotóelemének: a gombnak.


A párizsi divathéten bemutatott Chanel Tweed ékszerek és órák kollekciója 45, gyöngyökkel, gyémántokkal és drágakövekkel díszített terméket foglal magába. Arnaud Chastaingt, a Chanel Watch Creation Studio igazgatója szerint “Gabrielle Chanel soha nem látott megbecsüléssel kezelte, egyfajta piedesztálra emelte a gombot.
Mademoiselle Privé Bouton A katonai ruházatból és a matróz egyenruhákból merítve ihletet, Gabrielle Chanel különös figyelmet fordított a gombmotívumokra, amelyeken a legkülönfélébb díszítőelemeket valósított meg.
A gomb messze túlszárnyalta eredeti szerepkörét, miközben precízen rögzítette a ruhakompozíciókat és a CHANEL stílus meghatározó védjegyévé vált. A Chanel Mademoiselle Privé Bouton Perle nevű titkos óra rejtett „arca” egy ékszerekkel tarkított gombbal van díszítve, amely a 10 milliméteres kvarcóra számlapján található.
Mademoiselle Privé Bouton A Chanel titkos órájának gombját, a Dél-tengeri kultúrához tartozó félgyöngy díszíti, amelynek kivételes átmérője 15 mm. Egy 18K-os sárgaarannyal van körülvéve amely 52 briliáns csiszolású gyémántot tartalmaz ( ez ~ 0,46 karátnak felel meg), amely egy 18K-os fehérarany számlapkészletet rejt magában 142 briliáns csiszolású gyémánttal (~ 0,52 karát).
Ez a fényűző gomb fekete és arany tweed mandzsettát rögzít, fekete borjúbőr béléssel, amelynek szépségét egy arany bőrfonattal is kiemelték.