Kezdőlap Hírek Kultúra Akkor is rock and roll…

Akkor is rock and roll…

Fotók: Farkas Krisztina -
101
0

A József Attila Színházban 20 év után ismét felcsavarják a szőnyeget, és elhozzák az amerikai életérzést, a hawaii inget, a rock and rollt, a Ki mit tud-ot és mindazt, amit a Made in Hungaria adhat nekünk. Október 1-én újra műsorra tűzik a legendás musicalt a színház fiatal művészeinek közreműködésével. Egy generáció felnőtt, de a rock and roll örök!

Az évad első bemutatóját, a Tasnádi István Fenyő Miklós slágereire írt Made in Hungária című musicalt hamarosan a nagyközönség is láthatja. Az ősbemutatót 2001. szeptember 29-én tartották a József Attila Színházban. A produkció sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több, mint 10 éven keresztül volt látható. 2022-ben az előadást Lengyel Ferenc állítja színpadra, aki az előző évadban a Portugál című darabot rendezte a színházban. Most, első musical rendezésével kapcsolatban így nyilatkozott:
„Minden ugyanúgy történik, mint más színdarabokban, csak végig szól a rock and roll. Ennek én szívből örülök és annak is, hogy a szituációkat és az érzelmi állapotokat főként tánccal fejezzük ki. Különösen izgalmas, hogy végig tömeg van a színpadon és szeretném újra átélni, amit gyerekfejjel láttam, az őszinte, vidám népünnepélyeket. Azt gondolom, hogy erre mindig is szükségünk lesz. Jelenleg, mintha hiányozna az életünkből.”

A darabot végigkíséri a zene, a tánc és a ’60-as évek hangulata. A musical az Amerikába disszidált, majd néhány év múltán hazatérő angyalföldi család történetét meséli el. A fiatal Rickybe mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a hawaii ing és mindenekelőtt a rock and roll. A kinti élmények hatására a főszereplő elhatározza, hogy zenekart alapít, amihez nem is kell más, csak néhány haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva Rock and roll.

A főszerepet játszó Fekete Gábor elmondta, hogy ebből a darabból süt az élet, az élni akarás. „Nagyon sűrű heteken vagyunk túl, ebben sokat segített, hogy kezdetektől éreztük, milyen jól működünk csapatként. Tudtuk, hogy ha közösen akarjuk és beletesszük a részünket, valami igazán különlegeset adhatunk a nézőknek.”

A leendő sikerre biztató előjelnek számíthat, hogy a próbáról távozó nézők-sajtósok egyaránt fültől-fülig vigyorral igyekeztek ki a színházból – ritkán látható jelenség, hogy mindenkinek az arcán egyértelmű tetszés tükröződjön.

További képek az előadásból: hamarosan.