Kezdőlap Hírek Kultúra Monte Cristo grófja

Monte Cristo grófja

Fotók: Veres Ildikó -
170
0

„Újabb ünnepre, új bemutatóra készülünk a centenáriumi ünnepi évadban! Az idei évet Magyarország kormánya A magyar operett évének nyilvánította. A magyar operett évében magyar musicalt mutatunk be.” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a centenáriumi évad újabb olvasópróbáját Kiss-B. Atilla főigazgató, jókedvet kívánva az Operettszínház társulatának a próbákhoz és sikert az újabb premierhez.

A Monte Cristo grófja című musical ősbemutatója 2011-ben volt a Békéscsabai Jókai Színházban, Szomor György zenéjével, dalszövegével és rendezésében, Pozsgai Zsolt színpadi alkalmazásában.

A Budapesti Operettszínház előadását Vincze Balázs viszi színre, akit a teátrum nézői a nagysikerű La Mancha lovagja és a Jekyll és Hyde című musicalek rendezőjeként ismernek. Vincze Balázs arról beszélt az olvasópróbán, hogy gyakorlatilag egy új előadás, egy új musical születik. A már jól ismert dalok mellett (Fordult a kocka, Még egy perc, Róma) számos új dallal gazdagszik a mű, Szomor György szerzeményeivel, aki ezúttal is az előadás egyik címszereplője a hármas szereposztásban.

A rendező azt is kifejtette, hogy számára az az egyik legfontosabb kérdés, hogy a bosszú milyen arányban jelenik meg az előadásban, hiszen, ez az, ami meghatározza Monte Cristo jellemét a szerelem és a szabadságvágy mellett. Vajon meddig tudja az ember az egójából fakadó bosszúvágyat morális keretek között tartani? – a Budapesti Operettszínház Monte Cristo előadása erre a kérdésre is keresi a választ.

Az előadás díszleteit Túri Erzsébet, a jelmezeket Füzér Anni tervezte. A főbb szerepekben: Szomor György, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Gubik Petra, Füredi Nikolett, Széles Flóra, Kocsis Dénes, Sándor Péter, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Cseh Dávid Péter, Szerényi László. Az előadás zenei vezetője: Tassonyi Zsolt karmester.
Az előadás színlapja elérhető a Budapesti Operettszínház honlapján.