Kezdőlap Hírek Kultúra Szülinapi Vígmajális

Szülinapi Vígmajális

Fotók: Farkas Krisztina -
150
0
Víg 125

Két év kihagyás után ismét a közönséggel együtt ünnepli a társulat a Vígszínház születésnapját. Május 1-jén a Vígmajális délutáni ingyenes programjain gyerekfoglalkozásokkal, dedikálással, koncerttel várják az érdeklődőket, akik ünnepélyes keretek között ismerhetik meg a Vígszínház 2022/23-as évadának tervezett bemutatóit. Este pedig a nagyszínpadon rendhagyó koncertet rendeznek a teátrum 125 éves történetének emblematikus szerzeményeiből. A műsorban olyan közönségkedvencek csendülnek fel, mint a Valaki mondja meg, a Dal az álruhás hercegről, a Fekete Péter, öcsém, a Holdvilágos éjszakán vagy a Szilvásgombóc. 

Víg 125Május 1-jén 14 órától változatos programokkal vár mindenkit a társulat a Vígszínház előtt, hogy a közönséggel együtt ünnepelhessék meg a Vígszínház 126. születésnapját. Rudolf Péter igazgató 15.00 órától ismerteti a következő évad bemutatóit, ezt követően pedig részleteket hallhatnak a Víg125 exkluzív koncertből. A műsort követően a társulat tagjai dedikálnak, míg a legkisebbeket izgalmas gyerekprogramokkal várják. A délután folyamán kedvezményes jegy és bérletvásárlásra is lehetősége lesz az érdeklődőknek. Azok, akik nem tudnak május 1-jén Budapestre utazni, a Víg hivatalos Facebook-oldalán élőben követhetik a társulat műsorát.

Este pedig a Vígszínház emblematikus szerzeményeiből rendeznek koncertet a nagyszínpadon. Olyan klasszikus előadások népszerű slágerei csendülnek fel, mint a Csókos asszony, a Fekete Péter, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, A padlás vagy A Pál utcai fiúk, megidézve a 125 éves teátrum különböző korszakait a társulat művészeinek előadásában, nagyzenekari kísérettel. Azok a nézők, akik már áprilisban megváltják bérleteiket a következő évadra, a Víg125 koncertet díjmentesen tekinthetik meg.

Az eseményről további információk ezen a linken találhatóak.