Kezdőlap Hírek Kultúra A Madách-os Mamma Mia! a Szegedi Szabadtéri történetének legnagyobb sikere

A Madách-os Mamma Mia! a Szegedi Szabadtéri történetének legnagyobb sikere

Fotók: Jardek Szabina -
269
0

Soha nem fordult még elő, hogy egy produkció négy egymás utáni évadban is szerepelt volna a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, az idei, ötödik évaddal a Madách Színház Mamma Mia! című előadása már a saját rekordját dönti meg.

Ebben az évadban ötödjére tért vissza a Madách Színház Mamma Mia! előadása a Szegedi Szabadtérire. A 2014-es bemutató után négy egymást követő nyáron összesen tizenhét teltházas előadást láthatott a szegedi közönség. Mikor azt gondoltuk volna, hogy ez már meghaladhatatlan rekord, akkor kaptuk az újabb felkérést és idén nyáron újra négy estén vendégszerepel előadásunk az ország legnagyobb szabadtéri színpadán.

A Madách Színház és Szirtes Tamás rendező a világon először kapott lehetőséget a jogtulajdonostól, hogy non-replica (az eredeti rendezéstől eltérő, “saját”) változatban vigye színre a világhírű ABBA-musicalt. A bemutató 2014. nyarán Szegeden, majd szeptemberében a Madách Színházban volt. Azóta több mint négyszázszor került színre a musical, ebből tizenkilencszer a Szegedi Szabadtérin. Ebben az évben Szegeden eddig nem látott szereposztás mutatkozott be: Gallusz Nikolett, Stohl András, Zsitva Réka, Ladinek Judit, Sári Éva, Hajdu Steve, Weil Róbert és Szaszák Zsolt játsszák a főbb szerepeket. Július 15-én és 16-án még kétszer látható Szegeden a nagysikerű előadás.

És bármilyen hihetetlen, a közönség soraiból gyakran hangzott el a hétvégén az a vélemény, hogy jövő nyáron is szívesen megnéznék a Mamma Mia! musicalt Szegeden.