Kezdőlap Hírek Kultúra Felpörög a nyár a Társaskörben

Felpörög a nyár a Társaskörben

48
0

A július kuriózuma a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Sárközy Lajos és zenekarának közös koncertje lesz a Társaskörben, de bőven tartogat még fajsúlyos szabadtéri programokat a hónap, többek között csak felnőtteknek szánt operaprodukciót a FaReMiDóval és a Cafuné brazil lemezbemutatóját. A fellépők között László Attila, Oláh Tzumo Árpád, Heczku Ági, Nikola Parov, The Bits és a Budapest Bár.

A nyár utolsó nagytermi programja a Társaskör 35 éves jubileumának felvezetésére szervezett sorozat következő része, amely a színház és az irodalom előtt tiszteleg. Színpadra lép Fesztbaum Béla, Frankó Tünde, Hirtling István, Szalai Kriszta és Cserna Antal, Máté Gábor, és a házigazda: Udvaros Dorottya. Éljen a színház és az irodalom! – június 30-án 19 órától.
„Latin-amerikai boldogság és édes melankólia” – ez a mottója a Cafuné zanakar lemezbemutató koncertjének. Július 1-jén este nyolctól a Társaskör kertjében nemcsak idehaza, de másutt is ritkán hallható brazil zenékből adnak válogatást: a choro, bossa nova és szamba világába, a riói strandoktól az éjszakai bárokig kalauzolják a közönséget.
A nagy múltú Liszt Ferenc Kamarazenekar Sárközy Lajost és zenekarát hívta vendégségbe július 5-re. Magyar népzenei inspirációk a klasszikus zenében, virtuozitás, szenvedély és karizma – egyszeri és egyedi előadásban, lazább szerkezetben csendülnek fel az ismert remekművek, zárásként pedig meglepetés ősbemutatóval készülnek. A koncert címe: Magyaros, a programban Járdányi, Dohnányi–Sitkovetsky, Liszt–Wolf Péter, Kodály, Brahms és Csík Gyula művei hangzanak el.
7-én, péntek este a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus, László Attila legújabb formációja lép színpadra. A László Attila Fusion Circus minden tagja briliáns szólista: a billentyűs hangszereknél Oláh Tzumo Árpád, basszusgitáron Lattmann Béla, dobon Zombori Attila, trombitán Pecze Balázs, Lakatos „Soso” Sándor szaxofonon, Csapó Krisztián harsonán játszik, műsoron László Attila egyedi kompozíciói.
Szerelem opera idején – ezt a címet adta ismét csak rendhagyó produkciójának a FaReMiDo társulat. Műsorukat ezúttal csak felnőtt nézőknek ajánlják. Minél erősebbek és szélsőségesebbek az emóciók, annál inkább kívánkoznak az opera színpadára. A legszenvedélyesebb emberi érzés, a szerelem bemutatására ez az ideális műfaj, a FaReMiDo előadásmódja azonban sosem szokványos. Monteverdi, Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi és Puccini operáiból válogatnak július 14-én este nyolctól.
A Jó kör, jó helyen című sorozat következő alkalmával a jazz, majd a klasszikus után a népzene és világzene műfaj képviselőivel ünneplik a 35 éves Társaskört. Július 15-én este a Népzenei Iskola együttese (Farkas Rózsa – cimbalom, György Mihály – gitár, Novák Csaba – nagybőgő), valamint Kiss Gy. László – tárogató, a Szent Efrém Férfikar, Herczku Ági és Nikola Parov ad koncertet.
20-án a Budapest Bár érkezik, a júliusi kánikulában Behumi Dóri, Frenk és Keleti András hozza el a hűsítő felfrissülést a zenekarral. Kávéházi cigányzene – jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve, elfeledett dallamokkal, régi dalok újragondolt változataival és új nótákkal. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a színpadon, a produkció többgenerációs kedvenc. A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob).
A The Bits a Beatles legjobb dalait szólaltatja meg – olyan ritkaságokat is, amiket a legendás együttes soha nem játszott élőben. 2022-ben bekerültek a világ nyolc legjobb Beatles emlékzenekara közé. Liverpoolban, a legnagyobb nemzetközi Beatles fesztiválon (International Beatle Week) elnyerték „a kategóriája legjobb előadója” címet, és a régióban egyedüliként élvezhetik Paul McCartney legendás basszusgitárjának gyártója, a német Höfner gitárgyár Höfner Artist kitüntetését és szakmai támogatását. Koncertjük július 27-én este nyolckor kezdődik a kertben.
Jegyek valamennyi szabadtéri programra online is beszerezhetők az obudaitarsaskor.hu oldalról.