Kezdőlap Hírek Kultúra Misi Mókus a RaM-ArT Színházban

Misi Mókus a RaM-ArT Színházban

Fotók: Szobonyai Patrícia -
62
0

Az ősz folyamán a közönség már találkozhatott Tersánszky Józsi Jenő ismert művének színpadi változatával, a Misi mókussal, a sikeres elő-bemutatókat követően pedig december 17-én sor kerül a darab díszbemutatójára a RaM-ArT Színházban.

A családi musicalt – melynek zenéjét Nyitrai László, dalszövegeit a címszerepet is alakító Cseh Dávid Péter írta – kettős szereposztásban láthatja a közönség, népszerű musicalszínészek tolmácsolásában. A sikeres nyíregyházi előadássorozatot követően az új bemutatóra Peller Károly különleges előadást álmodott színpadra, hiszen amellett, hogy a tér adta lehetőségeket kihasználva alkotótársaival grandiózus látványvilágot tervezett, a koncepción is formált.

A produkció létrehozói, figyelembe véve a RaM-Art Színház sajátosságait, valamint a helyi közönség igényeit, néhány dalt átszerkesztettek, bizonyos jeleneteket megváltoztattak annak érdekében, hogy a nézőknek minél teljesebb színházi élményben legyen részük. Az őszi előadások tapasztalataiból is építkeztek: figyelve a gyerekek és felnőttek reakcióit, igyekeztek a lehető legjobban a közönség igényeire szabni az előadást, miközben a szereplők végigvezetnek minket a jól ismert történeten.

A darab központi témája az elfogadás, arra tanít, hogy mindenki egyformán értékes és senkit nem szabad kiközösíteni azért, mert különbözik a társaitól. Emellett a család és a barátok fontosságára is felhívja a figyelmet.

Tersánszky Józsi Jenő regényét már számos alkalommal feldolgozták, többek között népszerű bábfilm is készült belőle, családi musical formájában azonban eddig még nem láthatták a nézők. A budapesti előadásokra a szereplőgárda is részben megújult: Cseh Dávid Péter mellé az eddig Apa szerepében látható Tarlós Ferenc csatlakozott Misiként, akit a budapesti közönség leginkább a Vámpírok báljából ismerhet. A kis állat kalandjai során segítő barátra is talál Bumba, a majom, azaz Gábor Márkó személyében. Szajkó néniként Kékkovács Mara mellett Vágó Zsuzsi lép színpadra. Vágó Zsuzsi számára különösen izgalmas volt a próbaidőszak, hiszen ikerlányai születése óta most először játszik színházi előadásban.

A produkció további szerepeiben is ismert és népszerű művészek láthatók, mint Horváth Dániel, Peller Károly, valamint Braga Nikita, de mellettük feltűnnek a legfiatalabb színészgeneráció kiemelkedő alkotói is: Becz Bernadett, Pacskó Dorka és Vígh Gergő.

A Misi mókus amellett, hogy értéket közvetít és szórakoztat – kikapcsolódást kínálva a fiatalabb és idősebb generációnak egyaránt –, jótékony célt is szolgál. Az alkotók ugyanis szeretnék a színház varázsát minél több emberhez eljuttatni, a MiKoMi Kft. kezdeményezését segítve így az eddigi estéken több mint 250 nehéz helyzetben lévő gyermek és szülő juthatott el a családi musicalre. A cég a december 17-i előadás kapcsán is folytatja az akciót, hogy a lehető legtöbben tapasztalhassák meg az előadás élményét.